Home / Vijesti / Vozač kamiona tražio muziku na mobitelu i izazvao tragediju
tomasz-kroker-696x456

Vozač kamiona tražio muziku na mobitelu i izazvao tragediju

Zastrašujuća snimka stiže s engleskih cesta i pokazuje sav užas trenutka u kojem se vozač kamiona zabija u auto ispred i pritom ubija majku i troje djece. A sve to zbog mobitela, odnosno traženja muzike po mobilnom aparatu.

Tomasz Kroker (30), zabio se u automobil Tracey Houghton u trenutku kada je došlo do zastoja na autocesti A34 u blizini Newburyja. U autu su bili i njeni sinovi Ethan Houghton (13) i Josh Houghton (11), te pokćerka Aimee Goldsmith (11).

Kroker je vozio oko 8o km/h i nije primjetio da je došlo do zastoja u saobraćaju jer je prčkao po mobitelu. Međutim, kamera iz kamiona pokazala je svu jačinu udara od koje je cijela porodica poginula na mjestu.

Krokeru se danas sudilo za opasnu vožnju te mu je sudija odrezao kaznu od deset godina zatvora, no porodica preminulih nije zadovoljna presudom.

“Ovo nije dovoljna kazna za zločin koji je počinio. Njegovo korištenje mobitela dok vozi kamion pretvorilo je vozilo u smrtonosno oružje i mora odgovarati kako spada”, poručila je porodica.

Izvor: Fokus.ba

About adminko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *