Home / Region / Učeniku u Vranju lupali glavu o pločice: 8 vršnjaka se brutalno iživljavalo nad njim
screenshot_2-8-660x330

Učeniku u Vranju lupali glavu o pločice: 8 vršnjaka se brutalno iživljavalo nad njim

Loading..

Oborili su ga na pločice potrbuške. Jedni su ga držali, a drugi mu lupali glavu o pločice i šutirali ga. Izgubio je vazduh, nije mogao da viče, i posle toga se ničeg ne seća

Grupa učenika petog razreda pretukla je dečaka J.S. na času fizičkog u OŠ “Branko Radičević” u Vranju. Incident se desio u četvrtak popodne, nakon čega je on hospitalizovan na Dečijem odeljenju vranjske Bolnice.

U Policijskoj upravi Vranje rečeno je OK radiju da je ovaj događaj prijavljen u petak 29. oktobra, a da se desio dan ranije.

Prema navodima policije, Više javno tužilaštvo je zatražilo da se prikupe obaveštenja i da se dostavi izveštaj o ovom događaju, a o svemu je oobavešten i Centar za socijalni rad.

Policija radi po instrukcijama Višeg tužilaštva, i rad na slučaju je u toku – navode iz PU Vranje.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Foto-ilustracija: pixabay.com

Roditelji dečaka J. S. nisu odgovarali na pozive, dok je kod kuće samo bila njegova baka Ruža. Ona kaže da se dečak njoj poverio, kad je došao kući, i tako je otkriveno šta se u četvrtak dogodilo.

– Deca su imala poslednji čas fizičko. Osam dečaka su napala mog unuka zbog lopte. Ne znam da li je bio u opremi za fizičko ili ne. Oborili su ga na pločice potrbuške. Jedni su ga držali, a drugi mu lupali glavu o pločice. Drugi su ga šutirali, izgubio je vazduh, nije mogao da viče, i posle toga se ne seća. Kada je došao kući, zakasnio je, i bio je uplakan. Pozvao me je u kupatilo i pitao da li znam kakav je osećaj kad neko leži na hladnim pločicama – kaže Ruža.

Printskrin: YouTube / Hot News

Loading..

Printskrin: YouTube / Hot News

Ona navodi da koliko joj je poznato nastavnik fizičkog koji predaje njenom unuku nije radio tog dana, i da ga je menjao drugi kolega.

On je sedeo koliko je sedeo, izašao i ostavio decu samu u svlačionici. Moj unuk kaže da ga samo jedno dete nije diralo i tuklo. I dok je taj dečak otišao da pozove nastavnika, i dok su se vratili, oni su ga sve pretukli – navodi baka Ruža.

Danijela Antić, psiholog u školi „Branko Radičević“ kaže da se tek detaljnije upoznaje sa ovim slučajem i ne može da daje izjave.

– Ja radim u dve škole, i u momentu tog incidenta nisam bila u školi. Sada se tek upoznajem sa slučajem, jer ne znam u potpunosti sve detalje -kaže Antićeva.

Direktor škole Dragan Antić u ponedeljak ujutru nije odgovarao na pozive.

Foto-ilustracija: e-stock.us/Miloš Rafailović

Loading..

Foto-ilustracija: e-stock.us/Miloš Rafailović

Načelnica Dečijeg odeljenja Bolnice u Vranju Zorica Parezanović, kaže da je dečak koji je pretučen u O.Š. „Branko Radičević“ hospitalizovan kod njih na odeljenju, i da je dobro.

Dete sam videla sinoć, pošto sam bila dežurna. Dete je trenutno dobro. O tome kakve povrede ima ne mogu da vam kažem, jer je to stvar profesionalne tajne. Takve informacije mogu da dajem samo roditeljima – Kaže Parezanovićeva.

(Telegraf.rs / OK radio/Jugmedia)

Loading..

About adminko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *