Home / Vijesti / SIN RATKA MLADIĆA OTKRIVA: “Kad je “Oluja” krenula, pokušan je atentat na generala Mladića, što se malo zna, A ONDA SU GA OTROVALI…”
Screenshot_7

SIN RATKA MLADIĆA OTKRIVA: “Kad je “Oluja” krenula, pokušan je atentat na generala Mladića, što se malo zna, A ONDA SU GA OTROVALI…”

Loading..

Prvih dana “Oluje” bio je zdravstveno onesposobljen. Tek posle, kada se uključio, počelo je i ono vraćanje hrvatske vojske sa nekih dostignutih položaja, međutim, tad je bilo kasno”, zaključuje Darko.

General Ratko Mladić htio je da zaustavu “Oluju”, ali je u tome spriječen, jer su pokušali da ga ubiju, otkriva njegov sin Darko Mladić, te ističe da je, pored generala, bio ozbiljno ugrožen i Ratkov lični sekretar, koji je naprasno, nekoliko dana prije akcije avgusta 1995. godine dobio opasnu mišju groznicu.

Bilo je sasvim jasno, ističe Darko Mladić, da nije riječ o slučajnosti.

“Neko je očigledno pokušao mog oca da onesposobi i spriječi ga da odbrani Srbe. Da sam htio da kažem ko, o tome bih i ranije govorio. Jednostavno, neću ulaziti u sprekulacije zato što sam odgovoran čovjek”, napominje Mladićev sin.

Loading..

Darko Mladić nema nikakvu dilemu da je njegov otac otrovan.

“Kad je “Oluja” krenula, pokušan je atentat na generala Mladića, što se malo zna. On je tada završio u bolnici, ali izgleda da je tada imao i prvi moždani udar, za koji mi pretpostavljamo da je bio posledica trovanja. Trebalo je da sjedne u jedan helikopter i krene na to ratište, ali mu je pozlilo. Nakon toga smo pričali i on kaže, da je sjeo u taj helikopter, vjerovatno živ ne bi stigao. Posle smo prepoznali da su to bili i simptomi moždanog udara, koji je on na nogama iznio. Na kraju se to završilo u bubregu. Uglavnom, prvih dana “Oluje” bio je zdravstveno onesposobljen. Tek posle, kada se uključio, počelo je i ono vraćanje hrvatske vojske sa nekih dostignutih položaja, međutim, tad je bilo kasno”, zaključuje Darko.

Loading..

Da bi Mladić reagovao da je bio zdravstveno sposoban, svjedoči, navodi njegov sin, i ono što je izgovorio u Kninu 30. jula 1995., samo pet dana pred početak “Oluje”.

“U ovom momentu, situacija u RSK i RS je složena zbog velikog obima agresije hrvatske vojske na ove prostore. Njihov cilj je da se RSK odseče i da se oružanom silom nametne rešenje. Ja se nadam da će se uz dobru organizaciju svih segmenata srpskog naroda u RS i RSK sve uspešno razrešiti. Mislim da su Hrvati napravili odlučujuću grešku u ovom ratu, koja će ih mnogo koštati. Mi imamo dosta snage i volje i da Hrvati nisu imali pomoć zemalja germanskog i islamskog bloka, davno bi oni izgubili ovaj rat. Svaki produžetak ovog rata katastrofalan je za one koji su ga počeli, a to su hrvatske oružane formacije”, izgovorio je Mladić.

Ratni zločinac je dodao da o predaji nema govora.

“Nije ovo prvi put da ustaške formacije krenu na naše živote. Međutim, mislim da je došlo vreme da naš narod u celini shvati jednom zauvek ono što su mnogi shvatili tokom rata. Strahovite su greške pojedinaca koji su mislili da će rat sa Hrvatima prestati. Na linijama su počeli da se otvaraju kojekakvi punktovi. To smo platili ljudskim životima, brojnim izbeglicama i spaljenim selima. Ovu agresiju Hrvatske treba shvatiti ozbiljno i vratiti ih tamo gde im je mesto”, rekao je Mladić.

Loading..

About adminko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *