Home / Zanimljivosti i zabava / Pumpaj, pumpaj! Do savršene i zategnute guze u par koraka…!(video)
Guza-8

Pumpaj, pumpaj! Do savršene i zategnute guze u par koraka…!(video)

Najbolja vježba za guzu i noge, dakako je čučanj. Kod izvođenja čučnja, bitno je stisnuti sve mišiće u stražnjici i nogama, te paziti da su koljena paralelno i da ne prelaze razinu prstiju na stopalima. Mlada bodybilderica Dora, pokazala je kako ispravno vježbati i postići željenu figuru.

POGLEDAJTE VIDEO: Uz Doru do savršene guze

Prilikom izvođenja čučnja aktivira se cijelo tijelo, bitna je pravilna tehnika pogotovo što se tiče donjeg dijela leđa koja moraju biti utegnuta i ravna. Prsa trebaju biti lagano izbočena prema naprijed, a pogled usmjeren ravno. Od klasičnih čučnjeva, čučnjeva sa skupljenim nogama, sumo čučnjeva, čučnja koji prati naizmjence podizanje jednog koljena do čučnjeva s naizmjeničnim podizanjem ispružene noge i zategnutim stopalom, bitno je ponavljati u serijama i ne odustajati. Najbolje bi bilo ponoviti vježbu u tri serije po 12 ponavljanja.
Stražnjica se sastoji od tri mišića – gluteus maximus, medius i minimus koji se pri izvođenju čučnja aktiviraju i jačaju. Ništa ne dolazi preko noći, ostavite božićne kolače, dignite se s kauča i krenite s čučnjevima! Uz pravilnu prehranu, rad i disciplinu, rezultati će biti vidljivi već kroz koji mjesec.

24sata.hr

About adminko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *