Home / JET SET / NJEMU LJUBAVNICA, NJOJ MILIJARDE Nakon razvoda, ona je sada i zvanično treća NAJBOGATIJA ŽENA na svijetu
Screenshot_17

NJEMU LJUBAVNICA, NJOJ MILIJARDE Nakon razvoda, ona je sada i zvanično treća NAJBOGATIJA ŽENA na svijetu

Loading..

Mekenzi Bezos, bivša supruga šefa “Amazona” Džefa, dobila je dvije značajne titule.

Naime, Mekenzi je postala druga najveća pojedinačna akcionarka u firmi svog bivšeg muža i treća najbogatija žena u svijetu.

Džef Bezos je prenio oko 19,7 miliona akcija „Amazona“ na Mekenzi, uslijed čega je njegov udio u kompanija pao sa 16 na 12 odsto, dok je četiri odsto razlike otišlo njegovoj bivšoj ženi. Šef „Amazona“ je posljednja tri dana jula prodao više od 965.000 akcija kompanije, vrijednih 1,8 milijardi dolara.

Džef i Mekenzi Bezos su objavili da se razvode u aprilu. Prema njihovom dogovoru Džef bi zadržao 75 odsto “Amazonovih” akcija koje su zajedno posjedovali i zadržao bi glasačko pravo nad Mekenzinim udjelom u kompaniji. Mekenzi je također prenijela Džefu svoje akcije u “Vašington postu” i “Blu oridžinu”. Razvod je okončan početkom jula.

Loading..

Mekenzi je u aprilu potpisala Zavjet o davanju, obećanje najbogatijih u svijetu da će donirati najmanje pola svog bogatstva u dobrotvorne svrhe.
Prema “Forbsu”, najbogatija žena u svijetu od 5. marta ove godine je Fransoaz Betenkur Mejers (49,3 miljarde dolara), a na drugom mjestu je Elis Volton (44,4 milijarde).

Loading..

Izvor: Novi.ba/Blic

Loading..

About adminko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *