Home / Vijesti / Sve što sam dogovorio sa Lagumdžijom i Tihićem je propalo
screenshot_27

Sve što sam dogovorio sa Lagumdžijom i Tihićem je propalo

Gostujući u večerašnjem Dnevniku TV, predsjednik RS-a Milorad Dodik, otkrio je koji su sve projekti u Bosni i Hercegovini propali i koji nisu implementirani nakon što ih je načelno govorio sa bivšim predsjednikom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom i bivšim predsjednikom SDA Sulejmanom Tihićem, u različitim razdobljima obnašnja vlasti.
Dogovorili smo se bili sa Tihićem da zajednički punudimo dva telekoma kupcu koji bi bio zainteresovan da širi tržište, i Tihić je na to pristao, rekao je Dodik za TV1.

“Trajala je šest mjeseci priča o tome. Ja sam to čekao. Kada sam raspisao tender za privatizaciju telekoma napali su me ko sam ja da to radim, a to je u suštini bila moja nadležnost. Dobili smo 646 miliona za telekom. BH Telekom je tada koštao duplo više nego Telekom RS. Danas ne mogu dobiti novac ni koji smo mi tad dobili”, rekao je Dodik za TV1

” Naše insistiranje bilo je da pravimo i integralni dio Koridora 5C, da bude krak puta prema Tuzli i Banjaluci, mi smo to tražili i nismo dobili, tako da sada samostalno pravimo”, dodao je predsjednik RS-a

Također Dodik među dogovore koji su propali ubraja i dogovor o zaštiti domaće proizvodnje.

“Dogovarali smo sa Lagumždijom da zaštitimo domaću proizvodnju, da kažemo kako u momentu dospijeća nema uvoza. Oni su to sve prihvatili ali nikada nije realizirano”, istakao je Dodik.

Bilo je dogovoreno i da Parlamenti biraju glavne tužioce, rekao je Dodik.

” Mi u RS-u ćemo ići na to sada da se biraju sudije i tužitelji nesporedno kao što se biraju poslanici. Ako je okružni sud Banjaluka, birat će ga sa ovog prostora, pa neka odgovaraju narodu. To je najbolja varijanta, jer ovako niti imamo sudove niti tužilaštva, pravdu ni bilo šta drugo”, kazao je Dodik.

Dodik je rekao da ne isključuje mogućnost da se kandidira na člana Predsjedništva BiH ili na neku drugu državnu funkciju iako trenutno smatra da se na funkciji člana Predsjedništva ne može učiniti mnogo.

“Ja sam čovjek koji će privatiti svaku odgovornost gdje osjetim da mogu nešto da uradim.Tamo se odsjedi mandat i ništa se ne desi, prama tome ja bih da ščepam nešto gdje mogu napraviti vidljivu razliku. Možda ne moram više ništa, mada se osjećam u najboljim godinama. Ali ne bježim čak ni od tih mogućnosti”, kazao je Dodik.

(Vijesti.ba)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *