Home / Vijesti / Strašni problemi potresali Hrvatsku uoči utakmice: Dalić zaprepašten tvrdi – ‘Ovo je nevjerovatno’!
Screenshot_9

Strašni problemi potresali Hrvatsku uoči utakmice: Dalić zaprepašten tvrdi – ‘Ovo je nevjerovatno’!

Ivan Rakitić opet je bio u vrhunskom izdanju, u pobjedi Hrvatske nad Engleskom za historijsko finale Svjetskog prvenstva besprijekorno je odradio još 120 minuta! I to – bolestan!?

“Prošlu noć imao sam povišenu temperaturu, gotovo 39°C!”, otkrio je Rakitić nakon najveće pobjede u historiji hrvatskog nogometa.

Raketa je odigrao cijelu utakmicu protiv Engleza, ponovno je bio maestralan i zajedno s Modrićem i Brozovićem držao vezni red i igru reprezentacije Hrvatske pod kontrolom. A umalo su ostali bez njega i prije no što je utakmica počela.

“Ležao sam u krevetu i skupljao snagu za veliku utakmicu. Vrijedilo je, izdržao sam”, dodao je Rakitić.

O, da, izdržao je i bio jedan od najboljih hrvatskih igrača, jedan od onih koji su i u 120. minuti trčali kao da je prva. O propuštanju polufinala nije bilo ni govora, ni primisli…

“Ma nema šanse. Finale ću igrati čak i bez jedne noge ako treba.”

I upravo tu leži najveća snaga ove generacije. Ovi dečki igraju jedan za drugoga, bacaju se na glavu, daju zadnji atom snage, a to je ponosno prokomentirao i selektor.

“Gledam igrače, gledaju oni mene. Niko neće van! Niko ne traži zamjenu. Nevjerovatno! Fascinirali su me igrači, nisam znao što da radim, ha, ha, ha. Kada sam došao ovdje, prvog dana sam ja gurao igrače, ali sada oni guraju mene. Došli smo do finala, napravili senzaciju”, rekao je nakon utakmice ponosni Zlatko Dalić.

Engleska podcjenjivanja i Rakitića su dodatno motivirala.

“Mislili su da su već u finalu, no mi ćemo igrati u nedjelju”, kaže Rakitić.

About adminko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *