Home / Vijesti / SRBI IZ RS-a PROTIV DODIKOVE PODVALE: “Neuračunljiva je Miloradova ideja o izdvajanju RS, nakon ekonomskog nastoji da nas i politički potpuno uništi”
dodik_ljubi_ruke_irineju

SRBI IZ RS-a PROTIV DODIKOVE PODVALE: “Neuračunljiva je Miloradova ideja o izdvajanju RS, nakon ekonomskog nastoji da nas i politički potpuno uništi”

Govor Milorada Dodika da će, putem referenduma srpskog naroda, u prisustvu dva druga konstitutivna naroda, čija konstitutivnost je pod međunarodnom zaštitom, mirno izvesti Republiku Srpsku iz Bosne i Hercegovine krajnje je nerazuman, neuračunljiv i zlonamjeran, saopštio je predsjednik stranke “Snaga naroda” Aleksa Milojević.

On smatra da je to opasna Dodikova privatna zloupotreba naroda sračunata na raspaljivanje nacionalizma kao sredstva lične zaštite.

“Nakon ekonomskog, nastoji da nas i politički potpuno uništi i da nas uvede u nepodnošljive međunacionalne zategnutosti, u neprolazno stanje ni rata ni mira, koje tjera na iseljavanje i potpuno ekonomsko uništenje”, kaže Milojević.

On smatra da je potrebno okupiti sve društvene snage da se to spriječi, jer očuvanje Republike Srpske je na sasvim drugoj strani.

“Ono je tamo gdje je doprinos stabilnosti i uspješnosti Bosne i Hercegovine i Republike Srpske u njoj.

Očuvanje Republike Srpske je na strani, prije svega povratka Srba u Federaciju BiH, kao jedinog sredstva političkog uravnoteženja i na toj osnovi oslobađanja Bosne i Hercegovine od pritiska nepodnošljivog nacionalizma koji nadire sa svih strana.

To je osnova pronalaženja i izrastanja novih političkih snaga koje će umjesto zategnutosti krenuti u međusobnu saradnju. Da se umjesto nacionalnih u prvi plan stavljaju socijalni i ekonomski razvojni ciljevi koji su jedina osnova nacionalog napredovanja i pomirenja”.

Milojević navodi da samo “maloumni” mogu da pomisle da se ratom rješava nacionalno pitanje, posebno na Balkanu gdje nema mjesta, a da se ne mora živjeti sa drugim.

“Mjera uspješnosti svakog vladara je da bogati svoj narod i da ga na najbolji način svrstava među druge narode. Nažalost, kod nas je drugačije, jer nas naš vladar siromaši, uništava i zavađa sa drugima”, navodi Milojević i pita “kada ćemo kao zreo narod biti u stanju da kontrolišemo vlast i da joj ne dozvolimo da nas ovoliko uništava i dovodi do biološkog nestajanja.

slobodna-bosna.ba

About adminko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *