Home / Vijesti / ŠEŠELJ KUPUJE KUĆU U PREŠEVU I KAŽE: Evo koji je najbolji način da se razdvoje Albanci i Srbi na Kosovu! (FOTO/VIDEO)
Screenshot_5

ŠEŠELJ KUPUJE KUĆU U PREŠEVU I KAŽE: Evo koji je najbolji način da se razdvoje Albanci i Srbi na Kosovu! (FOTO/VIDEO)

Predsednik SRS Vojislav Šešelj je u jutarnjem programu “Dobro jutro Srbijo” na Hepi TV objasnio kako bi razdvojio Albance i Srbe na Kosovu, a onda najavio i da planira da kupi kuću u centru Preševa.

Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

Screenshot_4

Nema razgraničenja, Kosovo i Metohija je Srbija. Ovo je po mom mišljenju način da se razdvoje Srbi i Albanci na Kosovu. Autonomija albanske manjine u Srbiji može da bude vrhunska, da Albanci budu sasvim samostalni u rešavanju svojih pitanja. Srpske četiri opštine na severu se ne dovode u pitanje. To su Kosovska Mitrovica, Vitina, Leposavić, Ibarski Kolašin. Tu je homogena srpska svojina uključujući i Gazivode koje je potpuno srpsko, mi smo ga izgradili. Kopaonik je potpuno zaštićen, Trepča nije zaštićena cela, rekao je Šešelj ali ga je voditelj Milomir Marić ispravio:

– Ali nemamo ulaz iz Srbije!

Iskopaćemo Mariću, ako treba sto ulaza, nemoj me s tim detaljima! Mora postojati kopnena veza između sela na KiM i Patrijaršije. Dečani bi morali imati ekstrateritorijalnost. Problem je Velika Hoča koja je malo ostrvo i nema načina da se pripoji asocijaciji srpskih opština u teritorijalnom smislu ali treba da se zaštiti, jer ima i mnogo srpskih crkava. Zatim Štrpce koje bi morali da zaštitimo takođe na sve druge načine. Nema razgovora o Preševu, Bujanovcu i Medveđi! Tamo gde su udaljena sela, da se civilizovano razmeni stanovništvo. A ja planiram da uskoro kupim kuću u centru Preševa! I nema šanse da je neko sruši! Nastao bi haos!

Pogledajte šta je još rekao.

Izvor: Pravda

About adminko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *