Home / Vijesti / SDA poručila Dodiku i Srbiji: BiH je postojala i prije i nastavit će da postoji, u pitanje može doći samo RS!
predsjednistvo-SDA

SDA poručila Dodiku i Srbiji: BiH je postojala i prije i nastavit će da postoji, u pitanje može doći samo RS!

Pozivamo ga da poštuje Dejtonski mirovni sporazum i da se usmjeri na rješavanje gorućih problema građana eniteta na čijem je čelu. Dodik svojom huškačkom retorikom prikriva loše ekonomsko stanje i nizak životni standard građana entiteta RS-a, poručuju iz SDA.

Dodaju da politika koju vodi Dodik nanosi štetu svima u Bosni i Hercegovini, ali prije svega nanosi štetu građanima koji sve teže žive u entitetu RS.

-Ono što radi Dodik vodi ka raspakivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma: ukoliko do toga dođe, prvo će biti dovedeno u pitanje postojanje entiteta RS, koji je nastao tim sporazumom. BiH je postojala i prije Dejtonskog sporazuma i nastavit će postojati i sa njim i bez njega, ističu iz SDA.

Kako dalje navode, umjesto da se okrene rješavanju životnih problema građana, poboljšanju ekonomske situacije, privlačenju stranih investicija, Dodik svojom politikom uvodi BiH i cijeli region u konflikt sa nesagledivim posljedicama.

-Od antidejtonske i secesionističke politike Milorada Dodika jasno se mora distancirati Srbija kao potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma. Bilo kakvi postupci kojima se iskazuje nepoštivanje institucija BiH, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH direktna su podrška remetilačkoj politici Dodika, zaključuje se u saopćenju.

(Bportal.ba)

About adminko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *