Home / Vijesti / SAMO U SRBIJI Osobođen iako je pijan izazvao nesreću u kojoj je čovek poginuo!
sin_1000x0

SAMO U SRBIJI Osobođen iako je pijan izazvao nesreću u kojoj je čovek poginuo!

Nepravosnažnom presudom Višeg suda u Prokuplju, nakon tri i po godine suđenja, tri veštačenja i na desetine ročišta, oslobođen je Živojin Sudimac (33), okrivljen da je izazvao nesreću u kojoj je nastradao Milan Kovačević (34) iz Kuršumlije.

U nezgodi koja se dogodila u kuršumlijskom naselju Rasadnik sredinom avgusta 2013. godine četiri osobe su zadobile lakše povrede, dok je Kovačević odmah posle nesreće sa ozbiljnim povredama kičme prebačen u prokupački Urgentni centar. Potom je prebačen u KBC Niš, gde je nako 24 časa borbe lekara da mu spase život, podlegao povredama.

U saobraćajnoj nesreći učestvovala su tri putnička vozila “ševrolet“, „fiat marea“ i „mazda“, a okrivljeni za izazivanje ovog udesa bio je Sudimac, koji se kako je utvrđeno tokom procesa kretao u naseljenom mestu brzinom od 76 kilometara na čas i sa 1,62 promila alkohola u krvi.

otac_1000x0

Očajni roditelji nastradalog Milana, Cica i Milutin kroz suze i vidno potrešeni kažu da su ovom presudom dodatno dotučeni i da je po njima ovakvom presudom njihov sin još jednom ubijen.

– Presuda doneta posle tri i po godine i kucana na 27 strana, puna je razvodnjavanja i izbegavanja činjenica. Viši sud u Prokuplju je presudio da Živojin Sudimac nije kriv za izazivanje sudara jer, po njihovoj oceni na mestu udesa nije stajao znak za naseljeno mesto, iako se nesreća dogodila u najnastanjenijem delu grada gde se nalaze stambene zgrade, škola, vrtić, sportska hala – priča očajni otac Milutin (63).

On kaže da se izrečenom presudom Višeg suda u Prokulju neće pomiriti dok je živ, ne samo zbog sebe, supruge, snahe i dvoje unučadi koji su ostali iza njegovog sina, već i kako kaže, njegove duše koja i na onom svetu vapi za pravdom. Iako su kaže, izgubili veru u pravdu i pravosuđe, barem kada je prokupački sud u pitanju, polažu nadu da će Apelacioni sud u Nišu, imati razumevanja za činjenice.

– Sva tri veštačenja bila su drugačija. Prema prvom, Živojin Sudimac se kretao devedeset a Milan 50, na drugom veštačenju se obojici smanjila brzina I konačno na trećem, veštaci su utvrdili da je Sudimac vozio 76 a Milan 34 kilometara na sat. Pitam ja vas i čitavu javnost, kako je to moguće da se toliko razlikuju veštačenja – iznosi očajni otac detalje sa suđenja.

saobracajka_1000x0

Kažu da nije pomogla ni analiza niškog Instituta da je Sudimac imao alkohol u krvi i izjava svedoka da je na Milana naleteo auto koji je dolazio iz suprotnog smera odnosno da je njegov auto udaren u njegovoj traci čak i na delu trotoara.

– Kada je saznao da je naš sin preminuo Sudimac je napustio zemlju, a pronađen je nakon dva meseca u Danskoj gde je na privremenom radu, nakon čega je vraćen u zemlju gde je proveo mesec dana u pritvoru.

Kovačevićima je jedino ostalo da se nadaju odluci Apelacionog suda u Nišu, koji mogu doneti konačnu presudu ili poništiti postojeću i vratiti čitav slučaj na početak suđenja.

Izvor: alo.rs

About adminko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *