Home / Sport / SAGA OKO DOPINGA RIJEŠENA: Srna priznao pad na dopingu pa poručio: Ovo nije kraj!
Screenshot_1

SAGA OKO DOPINGA RIJEŠENA: Srna priznao pad na dopingu pa poručio: Ovo nije kraj!

Bio je pozitivan još ovo proljeće u testiranju van natjecanja…

Darijo Srna potvrdio je navode o padu na doping testu. Objavljeno je njegovo priopćenje na stranicama Šahtara iz Donjecka, a prenosimo ga u cijelosti.

˝18. rujna ove godine obaviješten sam od strane Nacionalnog antidopinškog centra Ukrajine (NADCU) kako je u mom uzorku koji sam dao 22. ožujka 2017. van natjecanja (‘out-of-competition’) pronađena nedozvoljena tvar. Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno istaknuti kako nikada nisam svjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnosti. Trenutno istražujem moguće izvore pronađene tvari te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađujem s Nacionalnim antidopinškim centrom Ukrajine (NADCU). S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih suigrača, donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje. Tijekom cijele svoje karijere uvijek sam imao dojam kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovno u situaciji kada ću kao i uvijek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom te iznad svega poštenjem. To su vrijednosti koje mi je prenio i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju djecu. Poštujući povjerljivost cijelog procesa nisam u mogućnosti detaljnije komentirati ovaj slučaj. Želim iskreno zahvaliti svojoj obitelji, klubu i svojim navijačima za njihovu bezrezervnu podršku u ovom slučaju i nadam se što skorijem povratku na teren svojoj momčadi. Ovo nikako nije kraj moje karijere, to vam obećajem˝ – stoji u Srninom priopćenju.

Pokazalo se dakle da gdje im dima ima i vatre, ukrajinski mediji bili su u pravu, a bivšeg kapetana hrvatske nogometne reprezentacije i legendu Šahtara sada vjerojatno čeka duga bitka za skinuti ljagu s imena i karijere, ali poučeni iskustvom teško je da će ostati bez suspenzije koja bi mogla završiti njegovu karijeru, bez obzira na Srnine riječi.

O slučaju su se izjasnili i iz samog kluba, a i nju prenosimo u cijelosti.

˝Svjesni smo da je na dopinškoj kontroli izvan natjecanja u uzorku Darija Srne od 22. ožujka 2017. godine pronađena nedozvoljena supstanca. Igraču trenutno nije zabranjeno igrati, međutim, nakon konzultacija sa klubom, Darijo Srna je donio odluku da neće igrati dok se ne riješi problem, kako bi se mogao fokusirati na pripremu obrane. Klub poštuje i podržava njegovu odluku i uvjeren je da će očistiti svoje ime i ugled. Moramo istaknuti i kako smatramo da je neprihvatljiva upotreba dopinga u sportu i ponavljamo kako i dalje vjerujemo u borbu protiv dopinga. Ne možemo više ništa dalje komentirati u ovom slučaju zbog povjerljivosti cijelog postupka“ – objavljeno je na službenim stranicama kluba iz Donjecka.

germanijak.hr

About adminko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *