Home / Zanimljivosti i zabava / OVAJ PSIHOLOŠKI TEST JE RADIO DONALD TRAMP I DOBIO JE MAKSIMALAN BROJ POENA: Možete li vi da ga rešite? (FOTO)
Screenshot_14

OVAJ PSIHOLOŠKI TEST JE RADIO DONALD TRAMP I DOBIO JE MAKSIMALAN BROJ POENA: Možete li vi da ga rešite? (FOTO)

Montrealska lestvica kogitine procene je test kojem se procenjuju kogitivne mogućnosti pojedinca, a upravo njega je radio i Donald Tramp.Tramp je ostvario maksimalan rezulatat na ovom testu. – Nema nikakvih znakova bilo kakve intelektualne teškoće – istaknuo je lekar Roni Džekson, dodajući da je pregled zatražio sam predsednik.

Test se rešava desetak, a testira se ispitanikova koncentracija, pažnja, pamćenje, jezik, računanje, orijentacija… Evo izgleda takav test:

Screenshot_13

Rezultati iznad 26 smatraju se normalnim, dok je razlog za zabrinutost svaki rezultat ispod 26. Prosečan rezultat na ovom testu je 27.4, a oni koji boluju od Alchajmerove bolesti u proseku ostvaruju 16 bodova.

Oni s blagim kognitivnim poremećajem imaju otprilike 22 boda. Vojni lekar koji je pregledao Trampa rekao je da je jedini zdravstveni problem američkog predsednika prekomerna težina, kao i manjak sna, jer Tramp spava u proseku 4 ili 5 sati dnevno.

kladanjski.ba

About adminko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *