Home / Zanimljivosti i zabava / NEVJEROVATNO: Polovina muškaraca ne zna gde se nalazi vagina
Screenshot_13

NEVJEROVATNO: Polovina muškaraca ne zna gde se nalazi vagina

Polovina muškaraca ne zna da označi tačnu lokaciju vagine na slici ženskog tela, rezultati su novog istraživanja.Čak 500 od 1.000 muškaraca na dijagramu nije znalo da pokaže vaginu, grlić materice, jajnike i jajovode u istraživanju koje je imalo za cilj da podigne svest o tome koliko se malo zna o ginekološkim kancerima.

Humanitarna organizacija The Eve Appeal ispitivala je muškarce i žene, te pronašla da jedan od šest muškaraca “pojma nema“ o ginekološkim zdravstvenim problemima i veruje da ga se to ne tiče jer su to “ženske stvari“.

Ženska tela su i dalje tabu za muškarce, a polovina ispitanika smatra da je razgovor sa ženom o njenim ginekološkim problemima neprikladan.

S druge strane, jedna od pet žena ne odlazi kod lekara čak ni kada krvari više nego što treba, što je jedan od ključnih znakova raka jajnika ili grlića materice.

“Rezultati ovog istraživanja pokazuju zabrinjavajuće nizak nivo svesti o ginekološkim bolestima i kod muškaraca, i kod žena“, kaže Atina Lamnisos, direktorka organizacije – “Ovde se ne radi o tome da imate bolji seks. Ovde se radi o tome da i muškarci moraju biti dovoljno edukovani kako bi pomogli ženama da se brinu o sopstvenom zdravlju. To je odgovornost oba pola.“

Takođe, ona ističe da bi i žene trebalo da razbiju zid srama koji često osećaju zbog svojih problema, jeri zbog tog stida ne odlaze kod lekara.

b92.net

About adminko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *