Home / Vijesti / Napadnut policajac usred bela dana Dok je bio na dužnosti šutirali ga, probili mu obraz, ali to nije ono najgore
Screenshot_28

Napadnut policajac usred bela dana Dok je bio na dužnosti šutirali ga, probili mu obraz, ali to nije ono najgore

Napad na policajca brutalnim batinama najstrašniji je napad na sve nas, navodi se u saopštenju

Nezavisni sindikat policije oglasio se povodom napada koji se pre dva dana dogodio na njihovog kolegu tokom izvršenja službene dužnosti, u uniformi, na terenu, u sred bela dana.

“On je prebijen, nanete su mu povrede, šutiran je dok je bio na zemlji, probijen mu je obraz. Ne postoje reči kojima bismo mogli dovoljno snažno da osudimo ovako nešto – napad na policajca je napad na državu. Napad na policajca, koji štiti građane, kome je posao da bude na toj istoj ulici dan i noć. Napad na policajca brutalnim batinama najstrašniji je napad na sve nas”, stoji u saopštenju.

Nezavisni sindikat policije osvrnuo se i na poruke na društvenim mrežama koje su upućene nasilnicima.

“A onda se pojavi još nešto što nas uveri da može gore – pojave se ljudi koji pozivaju na podršku nasilniku. Na društvenim mrežama se svojski trude da ga predstave najpozitivnije moguće, kao heroja, dobricu. Najoštrije osuđujemo afirmaciju nasilja nad policijom, najsnažnije stajemo iza svojih kolega i njihove bezbednosti, najjače branimo ideju da napad na policajca ne sme ostati bez osude, a kamoli biti opravdavan od strane bilo koga!” kažu u sindikatu.

“Napadač na policajca nije heroj! Napadač na policajca je izgrednik! Ne smemo dozvoliti da se stvara atmosfera u kojoj se pomišlja na to da je u nekim situacijama tako nešto dozvoljeno. Posao policajca je dovoljno težak po sebi, dovoljno rizičan, da bi ga dodatno ugrožavale ovakve stvari”, zaključuju u Nezavisnom sindikatu policije.

Nezavisni sindikat policije ovim putem apeluje pre svega na medije ali i građane posebno one koji putem društvenih pozivaju na linč naših kolega, da se uzdrže od takvih komentara jer je naš posao da prvenstveno obezbeđujemo živote i imovinu građana ali da itekako mislimo i na bezbednost naših kolega posebno kada su ovakvi slučajevi u pitanju!

Izvor: alo.rs

About adminko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *