Home / Vijesti / Marković: Ako Izetbegović i Radončić hoće probleme, imat će ih…
Capture-22-721x445

Marković: Ako Izetbegović i Radončić hoće probleme, imat će ih…

Zastupnica SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Milica Marković izjavila je, nakon što je SBB uputio inicijativu za smjenu zamjenika ministrice odbrane BiH Seada Jusića, kako određeni političari iz Federacije BiH traže probleme i tamo gdje ih nema.

“I Ustav BiH i zakon je odredio da član Predsjedništva BiH ima pravo da traži učešće jednog dijela Oružanih snaga BiH u određenim manifestacijama koje njeguju kulturnu tradiciju i naslijeđe jednog naroda”, kazala je Marković.

Dodala je da je to učinio predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ali da političari iz entiteta Federacija BiH dodatno komplikuju situaciju o BiH.

“SNSD će sigurno biti u poziciji da traži revidiranje učešća Republike Srpske u Oružanim snagama BiH, odnosno da se revidira ugovor na osnovu kojeg su nastale Oružane snage BiH. To je onda mnogo kompleksnije pitanje pa eto neka izvole svi ti koji komplikuju, i Bakir Izetbegović i SBB i svi drugi. Ako žele probleme imat će ih”, rekla je Marković.

O smjeni zamjenika ministrice odbrane BiH Seada Jusića morat će se izjasniti i Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH tako da neće biti ništa od njegovo smjene ukoliko zastupnici iz RS-a glasaju protiv.

Marković je rekla da će SNSD zauzeti svoj stav tek kada zahtjev za smjenom Jusića dođe u parlamentarnu proceduru. Inicijativu predsjednika SBB-a nije htio komentarisati ni SDS.

Podsjećamo, nakon što je Jusić u više izjava za medije objasnio da je odluku o učešću OS BiH, potpisivao po nalogu ministrice Pendeš, a da isti pri tome nije izvršio nikakve konsultacije za bošnjačkim članom Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem ili predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem, te zbog toga što nije poštovao Odluku Ustavnog suda BiH, danas je upućen zvaničan zahtjev predsjedavajućem Vijeća ministara Denisu Zvizdiću za pokretanje postupka smjene Jusića.

klix.ba

About adminko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *