Home / Vijesti / KRAJIŠNIK IZ BEOGRADA: “Rat u BiH nastavljen verbalno, stanje alarmantno”
krajisnik-nikolic-beta-milos-miskov

KRAJIŠNIK IZ BEOGRADA: “Rat u BiH nastavljen verbalno, stanje alarmantno”

Predsjednik Asocijacije stvaraoci Republike Srpske Momčilo Krajišnik rekao je da je u Bosni i Hercegovini nastavljen rat verbalno i političkim sredstvima i da se srpskom narodu osporavaju prava, ali je isključio mogućnost izbijanja oružanih sukoba.

“Mi smo u Dejtonu napravili kompromis. Republika Srpska je ujedinila svoju samostalnost sa Federacijom sa nadom da ćemo taj kompromis svi podržavati da bi život svima bio podjednako dobar”, rekao je Krajišnik u izjavi novinarima nakon susreta sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

On kaže da “muslimansko rukovodstvo” u BiH danas pokušava da nametne kako će se ostali ponašati.

“Smatram da je na neki način Bosna i Hercegovina postala nemoguća država. Dodik je originalan, pa to otvoreno kaže”, dodao je Krajišnik.

Smatra da BiH neće moći da opstane ako se nastavi postojeći trend.

“Ja se plašim, jer nijedan brak, pa ni država ne može opstati silom ako se narodi ne osećaju udobno. Srpski se narod ne osjeća udobno i ne osjeća se udobno ni hrvatski narod”, ocijenio je Krajišnik.

Krajišnik je naveo primjer Jugoslavije istakavši da je on lično bio veliki Jugosloven i zaljubljenik u Jugoslaviju.

“U Bosni i Hercegovini je stanje alarmantno i teško. Imam utisak da ti koji to rade namjerno rade da naprave apsurdnu državu”, smatra Krajišnik.

On je ukazao da “Muslimani nemaju svoj entitet” i da sada vjerovatno hoće da zaokruže svoju državu, a misle da im neko drugi ne dozvoljava. Krajišnik je rekao i da ne veruje da će doći do novih ratnih sukoba i da su mogući samo “sporadični sukobi”.

“Tamo više nikome ne pada na pamet, prvenstveno roditeljima koji su izgubili svoje najmilije, da se ratuje. To je potpuno isključeno”, smatra Krajišnik.

Krajišnik je rekao i da u BiH ne bi trebalo ništa raditi bez saglasnosti sva tri naroda i da Srbi ne treba da teže da se silom otcijepe. On je zaključio i da je Republika Srpska stvorena voljom srpskog naroda, ali da u njoj svi građani imaju jednaka prava.

“Ovo što je Inzko rekao je nedopustivo. Kao da je zalutao negdje poredeći praznik NDH sa 9. januarom”, zaključio je Krajišnik.

slobodna-bosna.ba

About adminko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *