Home / Vijesti / Doktorka bila na dežurstvu 18 sati: Čim je došla do jednog pacijenta – SRUŠILA SE I UMRLA
Screenshot_9

Doktorka bila na dežurstvu 18 sati: Čim je došla do jednog pacijenta – SRUŠILA SE I UMRLA

Želela je da pomogne kolegama, pa je na poslu umesto 8 bila 18 sati bez pauze što je bila fatalna greška

Četrdesettrogodišnja doktorka Žao Bijanksijang iz Kine preminula je od moždanog udara nakon što je obilazila jednog pacijenta u bolnici.

Bijanksijang je 29. decembra provela 18 sati u dežurstvu kada je krenula u uobičajenu posetu pacijentima po sobama. Kada je došla do jednog od njih, iznenada se srušila na pod, prenosi Dnevnik.hr.

Šokirane kolege pritrčale su joj odmah u pomoć krenuvši sa reanimacijom, ali njoj jednostavno nije bilo pomoći. Doktorka je radila na Odeljenju za respiratorno lečenje u bolnici u gradu Đinžong u kineskoj provinciji Šanksi. Jedan od kolega potvrdio je za list Shangxi Evening News kako radnici zimi rade o gotovo nemogućim uslovima, naročito doktori.

Neki od njih, poput preminule doktorke imaju toliko zgusnut i prenatrpan raspored da ponekad ne odu kući više od 24 časa. Zaposleni naglašavaju da je jako čest slučaj da se ni ne ode na kraju radnog vremena kući, već se ostaje i po nekoliko dodatnih sati na poslu.

“Doktorka Žao je bila premorena. Bila je jako dobra i brižna osoba koja nikada nije odbila da izađe u susret kolegama”, rečeno je iz bolnice.

profimedia-0250331474-830x0

Od premorenosti i iscrpljenosti svake godine u Kini umre oko 600.000 ljudi. Velika većina njih radi u potpuno nehumanim uslovima, a taj slučaj nije samo u Kini. Smrtni slučajevi usled prekovremenog rada na poslu su sve češći i u Evropi.

Tako je pre 4 godine Nemac Moric Erhart (21) preminuo na radnom mestu u Londonu. Erhart je bio pripravnik u Bank of America, jednoj od najvećih investicionih banaka u svetu. Nesrećni Nemac izgubio je život jer je, verovali ili ne, 72 sata neprekidno proveo na poslu i kada je došao u stan, prilikom tuširanja je kolabirao i preminuo.

(Telegraf.rs)

About adminko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *