Home / Zanimljivosti i zabava / ALARMANTNO UPOZORENJE SEKSOLOGA Svaki drugi Srbin impotentan!
screenshot_26

ALARMANTNO UPOZORENJE SEKSOLOGA Svaki drugi Srbin impotentan!

Ako ste upravo vodile ljubav, vi ste srećnica, jer je svaki drugi muškarac u Srbiji impotentan! Ovo za „Alo!” kaže prof. dr Aleksandar Milošević, jedan od trojice srpskih seksologa, koji takve pacijente leči već 25 godina.

U Srbiji ne postoji relevantno istraživanje tog problema. Naše podatke baziramo na velikim američkim studijama koje imaju iste rezultate kao i mi u praksi, a to je da 50 odsto muškaraca svih doba ima problem sa erektilnom disfunkcijom – navodi dr Milošević.

S. M. (41), muškarac koji se izlečio u Srbiji, kaže za „Alo!” da je imao velike psihičke i fizičke probleme, zbog kojih godinama nije smeo da priđe nijednoj ženi.

– Radim dobar posao i materijalno sam obezbeđen. Godinama nisam hteo da priznam svoj problem, za koji još u vojsci shvatio da ga imam. Moj penis je bio kriv i nisam mogao da postignem odgovarajuću erekciju. Klonio sam se žena, osećao manje vredno. Kada sam upao u, da tako kažem, blagu depresiju, otišao sam kod doktora. Čak ni tada im nisam rekao šta me konkretno dovodi kod njih.

Pričao sam da imam problem sa mokrenjem. Onda su me pitali da li imam devojku. Rekao sam da nemam. Tek tada sam im rekao šta je moj problem. To je bio prvi razgovor. Odmah su usledili pregledi. Urađen mi je test erekcije. Bila je neophodna operacija. Trajala je pola sata. Posle dva dana vratio sam se na posao. Doktori su mi rekli da posle 30 dana mogu slobodno da imam seksualni odnos – priča u dahu S. M. i dodaje da ih je poslušao.

– Sada je sve u redu. Imam devojku i uživam u seksu – kazao je on.
Prof. dr Milošević dodaje da je kod muškaraca do 40 godina problem u vezi sa impotencijom uglavnom psihičke prirode, dok je kod starijih od 40 godina u najvećem broju slučaja organski.

– U svakom slučaju, izostanak erekcije je signal da se muškarac odmah javi lekaru. Nas je trojica u Srbiji i pripadamo najpoznatijoj svetskoj školi lečenja seksualnih disfunkcija, koju je osnovao pokojni profesor Savo Perović. Uspešnost lečenja je 100 odsto, pod uslovom da pacijent želi da se izleči. Lečenje se sastoji od medikamentozne i operativne terapije, ali i razgovora sa psiholozima i psihijatrima.

Muškarci svoju seksualnost uglavnom koncentrišu na svoj penis, odnosno da li može da dođe do penetracije. Ako se ispostavi da tu ne funkcionišu, tada su očajni. S druge strane, većina njih u Srbiji ne razume da sama penetracija nije jedini oblik seksulanosti. Ona je mnogo viši nivo komunikacije između dva ljudska bića od ulaska penisa u vaginu. Ljudi mogu da imaju seksulani odnos i svojim mozgovima, a da nikad ne dođe do fizičkog seksualnog spajanja – objasnio je taj stručnjak.

Ima 19 godina i strah od seksa!

Jedan od trojice srpskih seksologa ispričao nam je slučaj najmlađeg pacijenta sa seksualnom disfunkcijom. – To je bio mladić star 19 godina! Njega je otac doveo na pregled. Dečko je ćutao, a tata pričao da se povukao u sebe, prestao sa svim kontaktima, zatvorio se u kuću i sedeo za kompjuterom. Izbacili smo tatu iz ordinacije. Uradili smo dečku test i ustanovili da mu penis funkcioniše savršeno. Imao je samo ogroman strah od seksa. Dečko sada ima devojku – otkriva lekar za „Alo!”.

Izvor: Alo.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *